The True Behind of Satured Fat
When we
think about saturated fat the first thing that comes to your mind is
cholesterol, diabetes and heart disease. Right?
All these
years we've learned that if we eat lots of fat we are going to have bad
cholesterol and that is an opinion that has stuck in your mind and is passed on
from generation to generation. The governament and midia keep saying that fat
increase cholesterol levels but they are trying to tell us that in the wrong
way.
It has
happened since the industrial revolution in world history and trust me, refined
carbohydrates are much, much worse for your heart than any type of fat.
We are here
to explain and show the true side of cooking the real and good old fashioned
style food like our grand grandmothers were used to cooking. So forget about
all those things that you have learned before reading this article about
saturated fat (GMO - free).
In Paleo
diet the satured fat is very welcome into ours meal and the question is, where
does we find saturated fat in food?
I know it
may seem or sounds strange but the real food in the past was made with lots of
butter, lard and tallow.
The truth is
that kind of cooking is delicious and it has very good saturated fat.
And why
saturated fat is good for us?
Well,
because they belong to a class of compounds of fatty acids, like stearic acid,
myristic acid and lauric acid. They are found in coconut oil, avocado, avocado
oil, salmon skin, ghee, red meat, bacon, olive oil, nuts and food containing
omega-3 fatty acids. So all of these fatty acids have different effects, and
food that contains saturated fat contains different combinations and that mix
is what is excellent to our body.
Stearic
Acid: Is a saturated fatty acid found in tallow.
Myristic
Acid: A common saturated fat acid found in butter, coconut oil and animal
fats.
Lauric Acid:
Saturated fatty acid found in coconut milk, human breast milk, organic cow's
milk and brazilian Palmetto (Palm tree).
A Verdade por trás da Gordura Saturada
Quando pensamos sobre gordura saturada, a primeira coisa que
vem à cabeça é colesterol, diabetes e doenças do coração. Certo?
Por muitos anos ouvimos mentiras da mídia e do governo que se
ingeríssemos quantidades altas de gordura, iríamos ter um colesterol ruim e
isso vem passando de geração em geração. Isso acontece desde os primórdios da
revolução industrial, onde adotaram que os carboidratos refinados eram a maior
fonte de energia para o nosso corpo, mas acredite, estes tipos de carboidratos refinados são os maiores vilões para a sua saúde e saúde de nosso coração.
Nós estamos aqui para mostrar que a verdadeira forma de se
cozinhar é aquele velho jeito que nossos avós tinham o costume de preparar as
comidas. Então, esqueça tudo o que aprendeu, leu e ouviu sobre gorduras
saturadas.
Na alimentação Paleo as gorduras saturadas são muito
bem-vindas e a questão é a seguinte, onde podemos encontrar essas gorduras nos
alimentos?
Eu sei que pode parecer loucura, mas o verdadeiro
jeito de se cozinhar no passado era com manteiga, banha de porco e sebo.
Comece a cozinhar com manteiga ou óleo de coco ao invés do óleo de soja, canola, etc... (GMO).
Porque a gordura saturada é boa pra nós?
Pois, este tipo de gordura é um “mix” de gorduras gordas e boas (ácidos láuricos, ácidos esteáricos e ácidos mirísticos), necessários para o nosso organismo, são fonte de energia. Eles são encontrados
em óleo e leite de coco, abacate e óleo de abacate, pele de salmão, manteiga (margarina), manteiga ghee, carnes vermelhas, linguiças, bacon, castanhas e comidas que contenham Omega-3.
Ácidos Esteáricos: São gorduras saturadas encontradas na
banha do porco e no sebo.
Ácidos Mirísticos: Gorduras comuns saturadas encontradas geralmente
em manteigas (margarina nem pensar), óleo de coco, óleo de abacate e gorduras animais.
Ácidos Láuricos: Tipo de gorduras saturadas encontradas nos
leites, como, em leite de coco, leite materno, leite de vaca orgânico e nos
palmitos.
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