quinta-feira, 7 de julho de 2016

Why Gluten is bad for everyone - Por que o Glúten faz mal



Hi Guys,

Today we're gonna talk about why Grains and Gluten ruin your health.
Gluten is a general name for the proteins present in cereal grains (wheat, durum, emmer, spelt, ...) that is, the responsible for the elastic texture of dough, in other words, Gluten helps food maintain their shape, acting as a glue that holds food together (a mixture of two proteins, it causes illness in people with celiac disease).


What's the problem with Grains ?

They're cultivated crop of cereal: a grass grown for the edible components of its grains. Common grain crops include wheat, rice, barley, millet, oat.  
In a Paleo diet grains are not included.
Most of grains have a high concentration of refined carbohydrates and this is why most people are gaining weight. All carbohydrates will eventually be broken down into glucose, be it in the intestines or the liver. 


Where we find refined grains ?

- White bread, baked goods, beer and pasta.

(The best thing about this is you don't have to cut out pasta forever, just be sure to eat less of it).

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Fala galera,

O post de hoje é sobre os grãos e o glúten.
Glúten é um tipo de proteína encontrada em alguns grãos (trigo, aveia, cevada, centeio). Ele é responsável pela viscosidade da farinha de trigo (como se fosse uma cola).


Qual o problema com os grãos ?

O problema dos grãos em sua grande maioria são a forma que eles são digeridos pelo nosso organismo. Geralmente esses grãos são refinados e concentram uma quantidade muito alta de carboidratos desnecessária para o corpo, ou seja, quando ingerimos o glúten nosso organismo reage em forma de defesa, pois eles liberam alto teor de glicose e se instalam na parede do intestino causando uma irritação (podendo gerar câncer).
Nenhum destes grãos faz parte de uma alimentação Paleo.


Onde nós encontramos os grãos refinados ?

- Pães no geral, bolos, biscoitos, cervejas, massas e macarrão.

(A parte boa dessa história é que não precisamos ser radicais e cortar o macarrão de nossa alimentação. Devemos comer moderadamente).







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